Attraktioner og udflugtsmuligheder

 

Nr. Lyndelse kirke

nr lyndelse kirke

Nr.Lyndelse Kirke er en af områdets ældste attraktioner. Med sit 22 meter høje, hvide tårn påkalder kirken sig opmærksomhed allerede på lang afstand og fra alle verdenshjørner.

Som de fleste gamle bygningsværker rummer kirken et væld af spændende historier. Hvorfor er f.eks. kirkeskibet blevet forlænget betragteligt en gang i renæssancen, og hvorfor er ”regningen” for forlængelsen malet på korvæggen tæt ved alteret? Hvorfor har kirketårnet vinduer i forskellig størrelse, der giver tårnet et lidt pudsigt og nærmest muntert udseende? Hvad er meningen med de våbenskjold og navne, der er malet over korbuen? Hvorfor er der egern i et af våbenskjoldene? Hvorfor er mandsdøren muret til, mens kvindedøren er bevaret? Hvad forestiller figurerne på døbefonten? Disse og mange andre spørgsmål kan man få besvaret ved et besøg i kirken.

Også kirkegården er et besøg værd. Her finder man bl.a. ”Musikker” Blinde Anders’ grav. Blinde Anders hørte som bekendt til Carl Nielsens omgangskreds. Desuden er et lapidarium med gravsten, der fortæller lokalhistorie og kulturhistorie ved at blive etableret.

En rundvisning i kirken og på kirkegården kan eventuelt arrangeres ved henvendelse til graver, David Bøgetoft, eller til Karen Dreyer Jørgensen (21 76 77 30).