Nye aktiviteter på Skullerodsholm

Fra intention til aktion!

 

1. Skolehaver ”Haver til Maver”

2. 1 km oplevelsessti – bålhytte m.m.

3. Trafikskole

4. Børne- og teen fitness

5. Squashbane og legerum.

 

Skullerodsholm Aktivitetshus i Nr. Lyndelse tager opgaven omkring ideudvikling og handling til gavn for en positiv tilflytning til Faaborg-Midtfyn seriøst.

 

Vi har som borgere alle et ansvar for at gøre vores lokalområder attraktive at bo og bosætte sig i.  Denne opgave aktualiseres yderlige i kraft af ,at der er nye byggegrunde på vej.

 

Nr. Lyndelse ligger, som forstad til Odense og motorvejene helt perfekt for den aktive familie. Der er dobbeltrettede cykelstier ind til Dalum og vi har et bredt tilbud af lokale fritidsfaciliteter, bl.a. et moderne fitnesscenter, All Time Fitness.

 

Handlingsplan:

 

1. D. 6. maj får vi besøg af organisationen ”Haver til maver” fra Krogerup i Nordsjælland. De har sammen med LAG og kommunen bevilliget midler til vores lokale projekt på Skullerodsholm. Både Carl Nielsen Skolen og Nr. Lyndelse Friskole er kommende brugere af skolehaverne, der startes op i juniorklubregi i løbet af 14 dage.

 

2. I juli måned etableres et 1 km langt stisystem, som skal fungere som en inspirations-sti til friluftsaktiviteter. Dermed kan man bevæge sig rundt på aktivitetshusets 40.000 m2 store og smukke naturområde og få kendskab til bl.a. beachvolley, tennis, petanque, krolf, motocross, stenhugning, hundeskov og meget andet. Projektet er støttet af Friluftsrådet, LAG og kommunen.

 

3. En del af et trygt og rart lokalområde er trafiksikkerheden. Den lokale infrastruktur er god med nem og hurtig adgang til begge de Fynske motorveje. Vi har lyskryds, vejbump og lokalrådet har fået opsat nye vejskilte m.m. Bestyrelsen for Skullerodsholm vil gerne medvirke til at gøre vores små trafikanter mere sikre i en stadig mere travl hverdag. Arbejdet med etablering af en trafikskole for børn og unge i 7 – 13 års alderen er derfor gået i gang. Der skal indkøbes 14 eldrevne køretøjer, således at halvdelen af en skoleklasse kan være ”trafikanter” på en lukket bane, imens den anden halvdel fungerer som cyklister og fodgængere. De første sponsorater fra erhvervsdrivende er allerede indkommet og vi håber at kunne starte op efter sommerferien.

 

4. All Time Fitness har for nylig afholdt ekstraordinær generalforsamling. Det blev her vedtaget at sænke aldersgrænsen til 12 år således, at der nu bliver mulighed for at lave en forsøgsordning med børne- og teen fitness hold. Selvom de unge ikke må træne i selve maskinrummet, er der et hav af muligheder for aktiviteter i den 130 m2 store hold sal. Forsøgsordningen skal køre i efteråret og evalueres på den ordinære generalforsamling.

 

 

5. Squashbane og legerum er under opførsel. Aktiviteterne varetages sammen med tennis og bordtennis af foreningen Free Time Sport, som planlægger åbning til januar. Der er stor efterspørgsel på individuelle fritidsinteresser, herunder også muligheden for at have et legerum, hvor mindre børn kan være når forældrene træner i fitnesscentret.

 

Det er et stort ansvar, men samtidig et stort privilegium at være med i det lokale udviklingsarbejde. Selvom vi har en unik placering på Fyn, må vi aldrig tro at tingene kommer af sig selv. Vi skal tværtimod benytte mulighederne til at se indad og sætte ekstra tryk på kedlerne for at bevare, udvikle og samarbejde omkring vores fælles værdier og faciliteter.

 

En effektiv branding af kommunen sker når områder og tilbud er attraktive. Dette er vores fornemste opgave at bidrage til – frivillige som lønnede.

 

Med venlig hilsen

 

Michael Skov Hansen, daglig leder – Skullerodsholm Aktivitetshus

Comments are closed.